✔A-kwaliteit Carbid ✔De grootste van NL ✔Voor 16:00 besteld, morgen in huis ✔Milieuvriendelijk ✔Carbid 5 jaar houdbaar
Antwoord op al uw melkbus vragen voor het carbid schieten
1. Wanneer is mijn melkbus geschikt voor het carbid schieten?
Om te weten of uw melkbus geschikt is kunt u ons stroomschema gebruiken. De melkbussen op onze website zijn nog niet gereed om mee te carbid schieten. Echter vermelden wij in onze productomschrijving of een melkbus wel of niet geschikt is om mee te carbid schieten.
2. Wat voor gaatje moet er in de bodem van de melkbus?
Wij adviseren om een gaatje van +/-6mm in de bodem van de melkbus te boren. Al onze melkbussen bevatten nog geen gaatje ten behoeve voor het carbid schieten. Voor slechts €2,50 kunnen wij dit voor u verzorgen.
3. Kan ik het beter een melkbusdeksel of een bal gebruiken om mee te carbid schieten?
Wij adviseren om stevige plastic ballen te gebruiken voor het carbid schieten. Het gebruik van een melkbusdeksel kan leiden tot ongevallen met ernstig letsel. Daarnaast knalt een bal even hard/ luid als een melkbusdeksel.
4. Kan ik schieten met een bus van aluminium of koper?
Het is ten strengste verboden om aluminium melkbussen te gebruiken voor het carbid schieten. Aluminium melkbussen kunnen minder grote krachten opnemen dan stalen of ijzeren melkbussen. Dit heeft als risico dat aluminium melkbussen uit één kunnen spatten tijdens het carbid schieten. Gebruik daarom nooit een aluminium melkbus voor het carbid schieten.
5. Hoe kan ik de melkbus het beste ontsteken?
U kunt een melkbus het beste met een fakkel of gasbrander ontsteken. Ga nooit met een aansteker te werk. Gebruik ook nooit (knal)vuurwerk om de melkbus te ontsteken. Uiteraard is het ten strengste verboden om tijdens het ontsteken van de melkbus op de melkbus te gaan zitten!
6. De melkbus bevat sporen van roest, kan ik deze nog gebruiken voor het carbid schieten?
Wanneer een melkbus roest vertoond, kan deze veelal nog prima gebruikt worden voor het carbid schieten. Heeft u twijfels over de staat van uw melkbus, verkoop deze dan of breng de melkbus naar de (oud)ijzerhandel.
7. Moet ik de (bodem van een) melkbus verstevigen?
Het is niet nodig om de melkbus te verstevigen, het is wel veiliger! Wij leveren uitsluitend standaard melkbussen zonder versteviging van de melkbus. Ons advies is ook om niet een verstevigde melkbus te kopen. Het verstevigen van een melkbus wordt altijd gedaan met een reden (bijvoorbeeld door breuken).
8. Hoe plaats ik de melkbus tijdens het carbid schieten?
Het beste is om uw melkbus onder een hoek te plaatsen van 30 tot 45 graden. Wij adviseren daarom om uw melkbus in een rek of autoband te plaatsen. U mag de melkbus nooit plat op de grond leggen, om het terug kaatsen van de bal of melkbus deksel te voorkomen.
9. Kan ik recht omhoog schieten?
Het is mogelijk om recht om hoog te schieten, alleen raden wij dit af. U neemt veel risico op het moment dat u beslist om omhoog te gaan schieten. De kans is groot dat de melkbusdeksel of bal op iemand terecht komt, probeer daarom ook nooit een bal of melkbusdeksel op te vangen!
10. Is het veilig/ verstandig om een touw tussen de deksel en de melkbus te hebben?
Het hebben van een touw tussen de melkbus en de deksel is verstandig. U raakt immers nooit de melkbusdeksel kwijt en u hoeft ook niet te lopen om de melkbusdeksel op te halen. Er is alleen een keerzijde, door de ontstane kracht kan de melkbus meegetrokken worden door de melkbusdeksel, of de melkbusdeksel komt terug. Gebruik daarom altijd een touw van minimaal 20 meter. Let op de lengte van het touw is ook het obstakel vrije zone achter de melkbus! Pas dus wel goed op wanneer u gebruik maakt van een touw.